Eheim Reef

Al enkele jaren hebben wij het genoegen om dit aquarium tijdens de vakantie van de klant te mogen onderhouden. Het is een zeer net onderhouden ‘mixed reef’ Eheim Incpiria. Alles is altijd schoon en wekelijks wordt netjes een deel water ververst. De waterwaarden zijn elk jaar wel prima, alleen calcium, magnesium en de KH zijn structureel te laag als wij aan het aquarium beginnen. Op die manier blijft het voor ons ook nog een uitdaging om iets te verbeteren aan het aquarium. En tegen de tijd dat de klant terug is van vakantie zijn de waarden weer dusdanig opgehoogd dat het aquarium er weer een jaartje tegenaan kan.

Desondanks doen zelfs de SPS koralen het verbazingwekkend goed en dit toont maar weer eens dat stabiliteit en regelmaat van verversen misschien nog wel belangrijker is dan de perfecte waarden nastreven. Vaak met veel schommelingen als resultaat. Maar ondanks dat de klant geen fan van testen en toevoegen is, heeft hij beloofd om het dit jaar beter in de gaten te gaan houden.

Voor ons is het belangrijkste dat de dieren het naar hun zin hebben en de klant kan genieten van een zorgeloze vakantie. Aan de gezondheid van zowel de vissen als de koralen te zien hebben zij weinig te klagen!

0 comments on “Eheim ReefAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *