Over Plandora

Wie kent het niet? Een uit de hand gelopen hobby! Als klein kind was ik al continu rond het water te vinden. Met een schepnetje langs de slootkant struinen, slootje springen in de polder, tot dagen lang in Frankrijk vissen op karper. Als er maar water in de buurt is, ben ik tevreden.
Zolang ik mij kan herinneren heb ik wel één of meerdere aquaria gehad. Maar de grootste verandering in mijn leven kwam pas toen ik een foto zag van een aquarium van Takashi Amano. Dit aquarium was zo anders dan alle andere aquaria die ik tot dan toe had gezien. Zo natuurlijk en zulke weelderige plantengroei, dat wilde ik ook!

rotala vietnam pearling plandora

Na heel veel lezen in boeken en op forums ben ik langzaam van alles gaan veranderen totdat ik ook een mooi nature style aquarium kon inrichten en onderhouden. En ondanks dat nature style nog steeds mijn grote liefde is, ben ik door de jaren heen zeewater ook steeds meer gaan waarderen. Vooral de diversiteit en de verschillende symbiosen vindt ik erg intrigerend.

Eigen aquaria onderhouden is echter één, maar toen ik na mijn studie er voor koos om in een aquariumspeciaalzaak te gaan werken, kwam ik er pas echt achter hoeveel er fout kan gaan bij een aquarium. Na bijna alle dingen die mis kunnen gaan te hebben gezien in de winkel, werd er steeds vaker gevraagd of het ook mogelijk was om even langs te komen. Zowel om een probleem op te lossen als voor onderhoud tijdens vakanties.

Van het één kwam het ander, en hieruit is Plandora ontstaan. Een klein bedrijf met een aantal enthousiaste aquariumliefhebbers. Wij weten als geen ander hoe lastig het is om sommige problemen op te lossen. Hoe moeilijk het kan zijn om een aquarium vol planten of koralen in topconditie te houden. Of hoe verontrustend het is om het aquarium tijdens uw vakantie aan de buren over te laten, om vervolgens terug te komen en het aquarium in een totaal andere staat aan te treffen als deze is achter gelaten…

aquariumonderhoud aquariumservice aquarium inrichten