Vivariumbeurs 2017

Na eigenlijk elk jaar mee te hebben gedaan met de Dennerle Aquascape Contest op de vivariumbeurs, merkte ik dat het vorig jaar erg lastig te combineren was om zowel een bak voor de wedstrijd in te richten als een complete stand. Dit jaar heb ik dus besloten om alleen een aquarium voor de stand van Diebo in te richten en de contest over te slaan. Hieronder meer over het aquarium:

 

Specificaties:

Aquarium: 130x60x60 cm, van drie kanten zichtbaar en ‘zwevend’ op het lacobel meubel. Custom made door Aqualife met overloop en droogkamers.
Filter: Het aquarium heeft een sump/bioloog met gafzakken, sponzen en denilit.
Verwarming: 300W Eheim
Verlichting: ATI pendant met 6x54W. 4x JBL natur, 1x JBL color, 1x JBL tropic
CO2: geen CO2
Beluchting: Overloop en Twinstar
Plantenvoeding: sporenelementen zover nodig.
Hardscape: 3 grote stukken Riverwood en ongeveer 40-50 kg Seiryu steen en verschillende maten
Substraat: JBL River sand

Fauna: Congozalmen en Pseudomugil furcata

Flora: Microsorum pteropus, Anubias nana en Anubias sp. ‘Pangolino’, Pogostemon helferi, Bucephalandra sp. ‘Green Wavy

Voor de beurs zat er tevens purigen, actieve kool en zeoliet in het filter, dit om het water zo helder en schoon mogelijk te houden. Dit kan uiteraard ook op lange termijn, maar is voor een show uiteraard extra belangrijk! De hoeveelheid licht is wellicht meer dan nodig om deze scape goed te houden, maar hierdoor sprong het aquarium er op de beurs wel goed uit. De grootste uitdaging is om beide zijden interessant in te richten en het toch één geheel te laten lijken. In onze ogen is het aardig gelukt en gezien de reacties van de bezoekers ook!

 

Het aquarium is bij Diebo in de winkel te bezichtigen. Hier onder nog beide kanten van de scape. Heeft u interesse in een dergelijk aquarium of inrichting. Neem dan vrijblijvend contact op!

0 comments on “Vivariumbeurs 2017Add yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *